Het was weer een interessante WisClub avond 29 juli j.l. Met drie demo’s.

Allereerst een demo van Klaus met twee Lora modulen. Het gaat hierbij om een Nexus, een Arduino compatible met een Atmega328 er op, en als Lora device de RFM95W.

De Nexus.
Twee maal de Nexus op een experimenteer boardje gegevens uitwisselend met elkaar.

Overigens, op de Lora modulen van Ben, de Dragino, ook de RFM95W. Aangestuurd door de RadioHead library voor de Arduino.

Hier op een Arduino Mega gestoken.

Een tweede demo van Ben, een M590 GPRS module om SMS te versturen vanuit bijvoorbeeld een Arduino. Via Chinese Electronics (CE) aangeschaft, bij Banggood printje met alle onderdelen en een refurbished M590 module en SIM-kaart houder, 4,25 euro. En ongeveer dezelfde samenstelling bij Ali B, 1,37 euro. Daar kun je niet voor sukkelen…

Via een laptop en TeraTerm de commando’s ingetikt om een SMS te versturen.

De set die door Banggood wordt geleverd. Een zeer ruime print.

Aangesloten op een Arduino Mega met een aparte 5 volt voeding. In de datasheet staat dat de M590 pieken kan hebben van 2 Ampere en dat kan niet geleverd worden door de Arduino via de USB aangesloten op een PC.

Dit is de set die geleverd wordt door Ali B. Omgerekend 1,37 euro.

Inmiddels is van de M590 plus Arduino Mega een MQTT-SMS device gemaakt zodat er vanuit een MQTT netwerk naar buiten ge-SMS-ed kan worden. Bijvoorbeeld als MQTT wordt gebruikt als alarmsysteem.

Als laatste demo een demo van San. TOR is nog een keer ter sprake gekomen en er zijn ook wat links genoemd waarop het een en ander te vinden is. Verder een site waarop een gratis domain geregistreerd kan worden en we hebben www.pa0kn.tk alvast vastgelegd. TK van Theo Kleijn, PA0KN zijn Call.