De laatste bijeenkomst geinspireerd door een opmerking over het ‘thuis moeten zijn’ als je een pakje verwacht ben ik op het idee gekomen van de IoT-Box.

De IoT-Box is een solide met een elektronisch slot afsluitbare doos waar de bezorger van je pakje zijn boodschap in kan doen. De bezorger weet de code van het slot want die heb je al doorgegeven bij het plaatsen van je bestelling.

Het grote voordeel is dat je pakjes altijd afgeleverd kunnen worden, ook als je er niet bent. Je hoeft dan niet meer je buren lastig te vallen. √Čn je kunt er zelf een wasmand in zetten die dan opgehaald wordt door een wasserij. De volgende dag heb je dan weer schone was.

Je ziet het, dit werkt twee kanten op smiley.

Over de precieze werking van het codeslot moet nog worden nagedacht, ook in verband met de veiligheid.

De box kan worden gemaakt door de plaatselijke timmerman, heeft die ook weer wat te doen.