Als je een beetje oplet dan vliegt je de laatste tijd een indrukwekkende hoeveelheid nieuwe producten en ideeen om de oren. Maar als je dan nog eens goed oplet dan zie je dat veel van die goede ideeen weer met dezelfde snelheid ter aarde storten.

Je kunt erover nadenken waarom goede ideeen het niet halen en er zijn vele theorien te bedenken hierover. Een factor kan zijn dat de ideeen te geisoleerd zijn om te blijven bestaan.

Om wat concreter te worden, misschien moet je ‘3D printen’ en ‘Laser bewerken’ combineren met ‘elektronica’ en ‘software’. En dan nog wat klassieke technieken zoals boren, draaien en frezen erbij. Dan heb echt al een massieve basis en je kunt steeds de beste techniek voor je toepassing kiezen. Dat is alvast sterk!

En maak dan niet de fout dat je robots en drones gaat maken. Nee specialiseer je bijvoorbeeld op het ontwerpen, produceren en vermarkten van huisraad. Huisraad voor de keuken, om te wonen, te verlichten en te besturen. Dat heeft iedereen nodig en veel van dat spul kan best eens een makeover gebruiken.

Breng technieken en mensen bij elkaar en de nieuwe fabriek wordt realiteit.

Maak een plan. Internet doet de rest smiley

Zeg nou zelf, wie koopt er nu nog een stereospeler, met een Raspberry gaat dat veel beter en als we op Philips moeten wachten voor onze LED verlichting…… smiley

Tot woensdag!