Hoewel geschikt voor 40 volt, heeft men in China over de spanningsrail elco’s gezet van 16 volt. http://www.omc-stepperonline.com/4-axis-tb6600-cnc-stepper-motor-driver-controller-board-for-cnc-router-milling-p-309.html
Resultaat een paar ontplofte elco’s.


Samen met Theo heb ik (Edwin) mijn machine aangesloten en alles correct uitgevoerd.
Bij het inschakelen riep ik nog voor de grap : opgelet, als het gaat klappen is nu het moment…. pang pang pang pang… Er zat een voeding van 42 volt, (ringkern trafo van vele kilo’s, met brugcel en batterij elco’s parallel) met onbegrensde stroom…

Even stilte… Toen moest ik toch wel lachen.


Hoewel deze print veel beter ontworpen is dan de normale blauwe stepper-controllers die je overal online vindt, is het nog niet gelukt om gewoon een goed board te maken.
Nader onderzoek wees inderdaad uit dat de ontplofte Elco’s 16V/220uF waren die parallel over de voedingspanning staan. (die mag wel 42 volt zijn)

We hebben de elco’s verwijderd en gewoon gedraaid zonder. Werkt als een zonnetje, er is echter 1 driver-trap gesneuveld maar we hadden er nog 1 over dus uiteindelijk liepen na een paar uur alle 3 de assen, X Y Z prima.

https://www.google.nl/search?q=4+axis+blue+cnc+board

Update 17 feb 2015, nieuwe condensatoren van 63V low ESR panasonic erop.
Tevens alles goed schoongemaakt, hierdoor werkt ook kanaal X weer en heb ik een volledig werkende controller.
EEUFC1J221 en ECA1JM102 erop ipv die Chinese dingen.

UPDATE 26 feb 2015
=============

OMC stepper heeft het probleem opgepakt naar aanleiding van mijn mail met foto’s en inderdaad vastgesteld dat er verkeerde elco’s op een aantal boards zitten.
De problemen worden verholpen en ik krijg een nieuw board toegestuurd.